Scăderea costurilor de producție și creșterea productivității sunt obiective importante pentru orice antreprenor. Ele au determinat în trecut trecerea de la producția manuală la cea mecanizată, la jumătatea secolului al XVIII-lea și liniile de fabricație în serie, o sută de ani mai târziu. Acum tehnologia avansată ne permite să automatizăm și să digitalizăm liniile de producție, aducându-le la potențialul lor maxim. Astfel, fabricarea mobilierului devine mai rapidă și mai eficientă, costurile de producție scad, iar lipsa mâinii de lucru încetează să mai fie o problemă atât de presantă. Este ceea ce propune KDT prin linii de fabricație automatizate și fabrici complexe.
Cum crește productivitatea și scad costurile de fabricație când se folosesc linii automatizate de producție
Primul beneficiu al liniilor automatizate este reducerea numărului de locuri de muncă ce prevăd activități repetitive și inferioare ca pregătire. Marea problemă cu care se confruntă toți antreprenorii este lipsa mâinii de lucru. Liniile automatizate reduc considerabil aceste posturi, fiind suficiente una sau câteva persoane, în funcție de mărimea și complexitatea liniei, care supraveghează și supervizează activitatea. Totul se rezolvă prin comenzi date pe calculator, iar utilajele sunt interconectate astfel încât conlucrează fără ajutorul factorului uman. Se elimină astfel și posibilele erori umane, producție devenind mai eficientă și mai fiabilă. Calitatea produsului finit va fi constantă, iar procesul continuu, fără întreruperile care intervin când operațiile sunt executate de muncitori.
Când se lucrează doar cu echipamente productivitatea este mai mare. Mașina nu obosește, nu lipsește și poate lucra 24 din 24, 7 zile pe săptămână. Este nevoie doar de utilaje robuste, rezistente și fiabile, exact ceea ce oferă KDT.
Costurile de producție scad și prin reducerea consumului de materiale. Programele de debitare a elementelor din placa de PAL, MDF sau lemn (nesting) sunt acum foarte eficiente, pierderile de material fiind minime. De asemenea, rebuturile scad foarte mult ceea ce este un alt factor de creștere al eficienței prelucrării.
O linie automatizată poate părea rigidă, dar paradoxal, este mult mai flexibilă. Liniile sunt gândite încă de la început să permită introducerea sau scoaterea din flux a unor utilaje sau alegerea unor anumite trasee în funcție de tipul de produs final dorit. Digitalizarea permite controlul de la distanță și comutarea rapidă pe programul dorit.
Linii automate KDT
KDT Machinery este un leader mondial în proiectarea, cercetarea și producția de echipamente, linii automatizate și chiar fabrici la cheie pentru producția de mobilier. Investiția în tehnologie de ultimă generație este continuă și susținută astfel încât utilajele marca KDT sunt unele dintre cele mai moderne de pe piață, putând răspunde celor mai exigente cerințe ale industriei de profil. Specializarea utilajelor este avansată, iar integrarea în linii automate de fabricație se face cu ușurință. Echipamentele pot fi înseriate și interconectate, iar producția complet digitalizată. Rezultă linii de producție și fabrici foarte eficiente, cu productivitatea mare și necesar redus de personal.
Liniile automatizate de producție sunt soluții complete pentru fabrici inteligente, pentru secții de producție informatizate astfel încât producția să fie flexibilă și neîntreruptă. Căntuirea panourilor, de exemplu, se poate face continuu, fără intervenția unor muncitori care să transporte panourile de la o mașină la alta sau să întoarcă panourile pentru a fi procesate pe toate laturile. Totul se realizează automatizat, există modalități de transport și întoarcere care nu implică factorul uman, iar continuitatea fluxului este verificată permanent. Puteți vedea o astfel de linie KDT complet automatizată în video de mai jos.
Tot pe linii automatizate se poate face și găurirea. Există mai multe posibilități în funcție de complexitatea producției și de nevoile producătorului. De exemplu, în cazul unui centru de găurire cu linie robotizată, robotul alimentează continuu linia care transportă panourile la CNC-ul de găurire. Plăcile se rotesc automat eliminând astfel manipularea manuală. Software-ul inteligent controlează și monitorizează fluxul în timp real, comandând încărcarea, descărcarea și stivuirea automată a plăcilor.
Tehnologia și echipamentele moderne KDT Machinery fac posibilă automatizarea producției, atât pentru fabrici de mici dimensiuni, cât și pentru cele cu mari capacități de producție. Utilajele, traseele, forța de muncă și datele tehnice sunt integrate pentru obținerea unui flux continuu controlat integral de calculator. Astfel eficiența și productivitatea cresc, iar calitatea produsului finit va fi constantă și continuă.
Dacă sunteți pregătiți să treceți la nivelul următor, contactați-ne. Avem utilajele și cunoștințele necesare pentru a-l atinge împreună.